Nieuws

Kosmotroniks groepen 7&8

In het atelier hebben de groepen 7&8 gewerkt aan hun eigen kosmotronik. De kunstenaar Harry Arling is regelmatig zelf aanwezig geweest in het atelier om de kinderen te begeleiden. Kijk ook gerust op de website .

Kosmotroniks is de kunst van de magische machines

Waar het afgedankte en ongewenste, de verspilling van een consumptiemaatschappij wordt getransformeerd in iets fantastisch en moois, in de dromen van het kind in ons allemaal. Waar kleur de geest verheft en kleine details een genot zijn voor het oog. Waar het vreugdevolle onwerkelijke werkelijk wordt gemaakt.

 

 

Heel Haydn holde mee….

Wat een feest was het afgelopen zaterdag in het Noorderplantsoen. Meer dan 200 kinderen van de Haydnschool renden, verspreid over verschillende afstanden, over de heuvels en om de vijver richting de finishboog van de Plantsoenloop.

Om 11 uur waren de eerste deelnemers al aan de beurt om de 1 km te rennen. De kinderen uit groep 1,2 en 3 beten deze dag het spits af. Ze renden zo snel dat hun coach ze niet eens bij kon houden. Wat een plezier om te zien!

Rond half 1 kleurde bijna het gehele startvak groen van de Haydnshirts. Wat veel lopers deden er mee aan de 2 km voor 6 t/m 9 jarigen. Complete groepen 3, 4 en 5 verzamelden zich naast elkaar. Pang! En daar gingen ze. Luid aangemoedigd door de ouders, andere deelnemers en meesters en juffen. Een half uur later weer hetzelfde ritueel, alleen nu voor de oudere jeugd. Groep 6 t/m 8 was aan de beurt voor de 2 km.  In de laatste bocht voor de finish wisten ze er allemaal nog een eindsprint uit te persen. Wat een toppers! Als laatste mochten de deelnemers aan de 4 km achter de startlijn plaats nemen. Dit was andere koek; maar liefst twee rondes over die heuvels heen. Iets met niet te snel starten en de energie de eerste ronde sparen. De meeste ouders en leerkrachten hadden zich strategisch opgesteld, zodat ze de hardlopers maar liefst 4 keer konden aanmoedigen. Een heel groot applaus voor alle deelnemers. Top gedaan! Deze week maar lekker nagenieten van die medaille, de foto’s en de stoere verhalen. En volgend jaar? Dan doen we zeker weer mee als Haydnschool.